V digitalnem svetu, kjer je konkurenca neizprosna, je oblikovanje odlične uporabniške izkušnje na vaši spletni strani ključ do uspeha. Privabljanje in ohranjanje obiskovalcev zahteva več kot le vsebino; gre za to, kako se vaša spletna stran počuti in kako se z njo uporabniki spopadejo. V tem članku bomo raziskali ključne prakse za oblikovanje uporabniku prijaznih spletnih strani, ki bodo zagotovile zadovoljstvo obiskovalcev.

1. Enostavna Navigacija:

Enostavna in intuitivna navigacija je ključnega pomena za odlično uporabniško izkušnjo. Spletne strani z zapleteno navigacijo lahko zmedejo obiskovalce in povzročijo, da hitro zapustijo stran. Tukaj je nekaj načinov, kako izboljšati navigacijo:

 • Jasna menijska struktura: Organizirajte svojo spletno stran z jasnimi meniji in podmeniji, da obiskovalcem omogočite preprosto iskanje informacij.
 • Iskalno polje: Vključite iskalno polje na vidnem mestu, ki omogoča uporabnikom, da hitro najdejo, kar iščejo.
 • Povezave do ključnih strani: Postavite povezave do najpomembnejših strani na vrhu spletne strani ali v nogi strani.

2. Hitrost nalaganja spletne strani:

Danes imajo uporabniki visoka pričakovanja glede hitrosti nalaganja spletnih strani. Počasna spletna mesta lahko odvrnejo obiskovalce. Za zagotovitev hitrosti nalaganja strani upoštevajte te smernice:

 • Optimizacija slik: Stisnite in optimizirajte slike, da zmanjšate čas nalaganja.
 • Uporaba hitrega spletnega gostovanja: Izberite zanesljive ponudnike spletnega gostovanja s hitrimi strežniki.
 • Kodiranje in skripte: Uporabite čisto kodo in minimalne skripte za pospešitev nalaganja.

3.  Prilagodljivo oblikovanje (eng.”responsive” design):

V današnjem mobilnem svetu mora biti vaša spletna stran prilagodljiva, kar pomeni, da se prilagodi različnim napravam, vključno z mobilnimi telefoni in tablicami. To je bistveno za dobro uporabniško izkušnjo. Kako doseči prilagodljivo oblikovanje:

 • Uporaba prilagodljivih CSS okvirjev: Uporabite prilagodljive okvirje, ki se samodejno prilagajajo velikosti zaslona.
 • Testiranje na različnih napravah: Preverite, kako se vaša spletna stran prikazuje na različnih napravah in naredite potrebne prilagoditve.

4. Privlačen Dizajn:

Dizajn vaše spletne strani ima velik vpliv na uporabniško izkušnjo. Naj bo privlačen, a hkrati preprost. Upoštevajte naslednje smernice:

 • Kakovostne slike in grafike: Uporabite privlačne vizualne elemente, vendar se izogibajte prenatrpanosti s preveč slikami.
 • Bralna prijaznost: Zagotovite, da je besedilo dovolj veliko in enostavno berljivo.
 • Barvna shema: Uporabite premišljeno barvno shemo, ki se ujema s podobo vaše blagovne znamke.

V podjetju ToTheMoon v 98% uporabljamo WordPress CMS. Nudimo tudi izobraževanje o dodajanju novih vsebin na spletno stran in urejanju besedil in fotografij na vaši WordPress strani.

Odlična uporabniška izkušnja je ključ do privabljanja in ohranjanja obiskovalcev na vaši spletni strani. Z enostavno navigacijo, hitrimi časi nalaganja, prilagodljivim (responsivnim) oblikovanjem in privlačnim dizajnom boste ustvarili pozitivno okolje za obiskovalce, ki bodo radi vračali. Ne pozabite redno spremljati uporabniške izkušnje in jo izboljševati glede na povratne informacije obiskovalcev.

POŠLJITE POVPRAŠEVANJE

  Please prove you are human by selecting the Star.