Spletna prisotnost je danes ključnega pomena za podjetja, ki želijo doseči široko občinstvo. Pri ustvarjanju spletnih trgovin so WordPress in WooCommerce postala nepogrešljiva orodja. V tem članku bomo raziskali, kaj je WordPress, kaj je WooCommerce, katere so njihove prednosti ter predstavili nekaj statistike o njuni razširjenosti.

Kaj je WordPress?

WordPress je brezplačna in odprtokodna platforma za upravljanje vsebine (CMS), ki omogoča ustvarjanje in vzdrževanje spletnih strani in blogov. Prvič je bil izdan leta 2003 in se je od takrat razvil v eno najbolj priljubljenih platform na svetu. WordPress je prepoznan po svoji enostavni uporabi, prilagodljivosti in bogatih možnostih za razširitve.

V podjetju ToTheMoon v 98% uporabljamo WordPress CMS. Nudimo tudi izobraževanje o dodajanju novih vsebin na spletno stran in urejanju besedil in fotografij na vaši WordPress strani.

Kaj je WooCommerce?

WooCommerce je brezplačni vtičnik za WordPress, ki omogoča preoblikovanje spletne strani v popolnoma delujočo spletno trgovino. S WooCommerce lahko enostavno dodajate izdelke, upravljate zaloge, sprejemate plačila in sledite naročilom. Ta vtičnik je postal izjemno priljubljen, saj ponuja obsežno funkcionalnost za e-trgovine.

Prednosti WordPressa in WooCommercea:

  1. Enostavna uporaba: Tako WordPress kot WooCommerce ponujata intuitiven uporabniški vmesnik, kar omogoča enostavno upravljanje spletne trgovine brez posebnega tehničnega znanja.
  2. Prilagodljivost: S tisočimi brezplačnih in plačljivih tem ter vtičnikov, lahko prilagodite videz in funkcionalnost svoje spletne trgovine po meri.
  3. SEO-prijaznost: WordPress in WooCommerce omogočata uporabo različnih orodij za optimizacijo spletnega mesta za iskalnike, kar izboljšuje uvrstitev v iskalnih rezultatih.
  4. Podpora in skupnost: Obstaja ogromna skupnost uporabnikov in razvijalcev, ki nudijo podporo, informacije in rešitve za izzive, s katerimi se soočajo uporabniki.

Statistika:

  • Po podatkih na začetku leta 2023 poganja WordPress več kot 42% vseh spletnih strani na svetu.
  • WooCommerce je najbolj priljubljen e-trgovinski vtičnik za WordPress in poganja več kot 28% vseh spletnih trgovin na svetu.
  • Spletne trgovine znanih podjetij, kot so Amazon, Zillow, in All Blacks Shop, uporabljajo WooCommerce za svoje e-trgovinske potrebe.
  • Večina velikih blagovnih znamk uporablja WordPress in WooCommerce za ustvarjanje in vzdrževanje svojih spletnih trgovin.

Zaključek:

WordPress in WooCommerce sta zmagovalna kombinacija za ustvarjanje in vzdrževanje spletnih trgovin. Njuna enostavnost uporabe, prilagodljivost in obsežna skupnost ju postavljata v ospredje med orodji za e-trgovino. S široko razširjenostjo po vsem svetu, sta WordPress in WooCommerce odlična izbira za vsakogar, ki želi uspešno ustvariti in upravljati svojo spletno trgovino.

POŠLJITE POVPRAŠEVANJE

    Please prove you are human by selecting the Key.