Vsakdo, ki se je že kdaj spopadel z idejo, da bi naredil spletno stran je po vsej verjetnosti že naletel na ime WordPress. Torej kaj pravzaprav je WordPress?

WordPress je odprtokodni sistem oziroma platforma. Namenjena je izdelavi spletnih strani, bloga ali celo aplikacije. Širši javnosti je bil prvič predstavljen leta 2003. Dan danes ga poznamo, kot zelo prilagodljiv in močan CMS (Content Management System) ali po slovensko sistem za upravljanje z vsebinami.

Danes WordPress poganja okoli 27% spletnih vsebin ali svetovnih spletnih strani. Omogoča vam postavitev in upravljanje lastne teme ali že pred pripravljene teme. Postavitev zelo enostavne spletne strani niti ni potrebno, da znate programirati. Bolj kompleksnih spletnih strani in designa po lastni želji stranke pa zahteva kar nekaj programiranja.

V glavnem je za postavitev bolj kompleksne spletne strani potrebno znanje programskih jezikov HTML, CSS in JavaScript.

Za urejanje in dodajanje vsebine na spletni strani pa ni potrebnega predhodnega znanja je pa veliko lažje, če ste že kdaj rokovali s programom MS Word, saj je urejanje dokaj podobno.

V podjetju ToTheMoon v 98% uporabljamo WordPress CMS. Nudimo tudi izobraževanje o dodajanju novih vsebin na spletno stran in urejanju besedil in fotografij na vaši WordPress strani.

Odlični razlogi za uporabo WordPressa:

  • WordPress je odprtokodni CMS sistem, katerega lahko uporabljate in prilagodite po svojih željah. Za dizajn uporabite vrhunske teme. Sistem se konstantno nadgrajuje in izboljšuje.
  • Enostaven za namestitev in uporabo.
  • Popolnoma prilagodljiv. Spletno stran se lahko zgradi 100% po vaših željah.
  • 100% nadzor nad vašimi vsebinami in celotno spletno stranjo.
  • Kompatibilen že v osnovi ali s pomočjo dodatnih vtičnikov za popularne socialne medije in ostale platforme.
  • Odziven za vse naprave, varen in fleksibilen.

V članku smo na kratko predstavili odprtokodni sistem WordPress s pomočjo katerega spletne strani izdelujemo tudi v podjetju To The Moon. Naslednji članek bo namenjen nameščanju WordPressa na lastno domeno.

POŠLJITE POVPRAŠEVANJE

    Please prove you are human by selecting the Tree.