Ethereum je bil ena od prvih (kriptovalut) pridobitev nove tehnologije – imenovane Blockchain.

Ethereum (ETH) je trenutno druga najbolj popularna in najvrednejša kriptovaluta na svetu. Prav lahko se tudi zgodi, da bo postala prva kripto valuta, katere vrednost bo presegla vrednost Bitcoina. Medtem, ko je bil Bitcoin sprva namenjen zamenjavi plačilnim sistemom, kot digitalna valuta je Ethereum namenjen zamenjavi »third-parties«. (shranjevanje podatkov, prenos hipotek, nadzor nad pomembnimi finančnimi instrumenti).

Če povzamemo, želi Ethereum doseči ravno obratno od današnje centralizirane hrambe podatkov. ETH želi postati »super računalnik«, ki bi decentraliziral klasični model shranjevanja podatkov v strežnikih. Z Ethereumom so strežniki v »oblaku« nadomeščeni v tako imenovanih »node«, ki pa jih poganjajo uporabniki ETH po vsem svetu. (Skupno vsi uporabniki po svetu tvorijo tako imenovani super računalnik). Zadnje čase pa je platforma Ethereum s svojimi pametnimi pogodbami gonilna sila ICO-tov po vsem svetu (Initial Coin Offering), kjer zagonska podjetja (startupi) zbirajo začetki kapital in ustvarjajo svoje kriptovalute.

Za konec pa objavljamo še video v katerem eden od ustanoviteljev Ethereuma, Vitalik Buterin razloži kaj točno je Ethereum omrežje in Ether oz. kriptovaluta Ethereum.